Kreativ og energisk oplevelseschef indtager VTU

Charlotte Sahl-Madsen beskrives som god til åbne dialoger og bredt samarbejde.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lavede tirsdag denne uge en lang rokade – noget man i skakkens verden ser som en offensiv manøvre.

Kongen kommer i sikkerhed på damefløjen, og man ofrer bønder på den anden fløj for bedre at kunne angribe den fjendtlige stilling.

Til at styrke sin strategi har statsministeren også bragt et par nye brikker ind i kampen. Især må man lægge mærke til den nye videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen. Efter et par dages overvejelse og en hurtig indmeldelse i De Konservative, sagde hun ja til det overraskende tilbud.
Hun kommer fra en stilling som direktør i Universe Fonden og er desuden bestyrelsesformand for Danfoss Universe.

Den 46-årige Charlotte Sahl-Madsen er et ubeskrevet blad i politisk sammenhæng, men har længe været aktiv i karriere- og erhvervslaget lige under.

I 2007 blev hun udpeget til at sidde i Sanders Fremtidspanel 'VTU 2000+', som skulle udarbejde et bud på Videnskabsministeriets vigtigste udfordringer, og i 2008 blev hun medlem af Erhvervsministeriets ekspertgruppe om oplevelsesøkonomi.

Desuden er hun bestyrelsesmedlem af Mindlab og formand for Den Jyske Opera, udpeget af kulturministeren.

Energisk og kreativ minister
Af venner og kolleger beskrives Sahl-Madsen som energisk og kreativ. I kraft af hendes tidligere arbejde som direktør på Legos VisionLab og som administrerende direktør for oplevelsesparken Danfoss Universe på Als har hun en del erfaring med innovation og ledelse, og hun har længe beskæftiget sig med problemstillingen om, hvordan man får flere unge til at interessere sig for naturvidenskab og teknik.

Det forlyder også, at Charlotte Sahl-Madsen har en god indsigt i den pædagogiske og didaktiske forskning. I en tidligere udsendelse på DK4 fortæller hun for eksempel om, hvordan man må gå de unge i møde, ikke ved at starte med at prædike termodynamiske ligninger, men ved i fællesskab at prøve at forstå, hvordan for eksempel et køleskab fungerer. Slutresultatet er en mere anvendelsesorienteret faglighed, en mere inspireret student, og en bedre pædagogik.

Et gæt er derfor, at hendes fokus kommer til at ligge på formidling og uddannelse, men i videnskabsverdenen er der bestemt også brug for mere. Resortområderne for henholdsvis UVM og VTU forbliver de samme. Hun får dermed ansvaret for universitetsuddannelser, forskning, innovation, informationsteknologi og telekommunikation.

Fra tilhørende branche- og fagforeninger som Itek, Dansk IT og IDA har Sahl-Madsen fået positive ord med på vejen, mens rektorkollegiets formand Jens Oddershede udtaler, at han håber, hun kan videreføre de mange gode takter, der kom fra Helge Sander.

Som et skaktræk bakkes Charlotte Sahl-Madsen altså op. Hun er en udpræget løber, der elsker åbne diagonaler. Udnytter hun sin brede erfaring og vilje til at samarbejde på tværs, er der tiltro til, at videnskaben i Danmark faktisk også bliver mere fremtidssikret.

0 comments: