Verden uden os

Den meget populære og omtalte bog fra sidste år, The World Without Us af Alan Weisman, er nu blevet oversat til dansk. I alt har bogen solgt over to millioner eksemplarer og er blevet udgivet i 30 forskellige lande. Den må kunne noget som andre bøger ikke kan.

I modsætning til de fleste bøger på markedet om, hvordan kloden bliver ødelagt, og hvorfor vi vil gå store katastrofer i møde, har Weisman gjort et behændigt trick: Han har slået alle mennesker ihjel i begyndelsen af bogen. Så behøver vi ikke at forholde os til al den elendighed, og kan koncentrere os om det positive: Om hvordan kloden hurtigt vil glemme os, ryste sig en enkel gang og blomstre på ny.

Så hvis du er en af dem, der vil vide hvad der ville ske, hvis vi mennesker pludselig forsvandt fra Jordens overflade, så er denne bog et godt og tragisk-muntert bud. Weisman tror ikke selv på, at vi uddør sådan lige med det samme, tilgengæld er det jo allerede nu et faktum at cirka 80% af alle andre nulevende arter er på vej til at blive udslettet på grund af vores tilstedeværelse.

Men så kommer der vel nye.


Alan Weisman
VERDEN UDEN OS
360 sider, Borgen, 2008

Anmeldelser
New York Times
Salon
Information
jp.dk


Bestil bogen på bibliotek.dk

0 comments: