UNIVERSEL MOBIL KOMMUNIKATION

Om ganske få år vil UMTS-teknologien garantere en højhastighedsforbindelse for alle mennesker med en mobiltelefon. Det vil medføre en betydelig forbedring af multimedie- og internetadgangen for den enkelte bruger og åbne et helt nyt forretningsområde med en estimeret værdi på over 45 milliarder Euro om fem år. Denne artikel forsøger at beskrive, hvad vi mere præcist kan forvente af UMTS-teknologien og dens forløbere, som GSM, GRPS og Edge.

Af Robin Engelhardt


Indhold:
- Fælles standarder og integration af andre systemer
- Auktionernes negative effekt
- To kernekompetencer
- Flydende overgang til total mobilitet

Verden er ikke længere hvad den har været. Den er blevet en netværksverden. En kommunikationsverden, hvor den ene teknologiske revolution afløser den anden, og hvor man må lytte og læse ustandselig for at være på forkant med en udvikling, der foregår med rivende hast. Hvis den globale succeshistorie indenfor informationsteknologien hedder internet, hedder den europæiske succeshistorie GSM. Mobil kommunikation er blevet den store vinder i IT-industrien.

Sammensmeltningen af disse to elementer - det stationære globale internet og den mobile adgang til alle dets tjenester - vil i fremtiden